Selecteer een pagina

Meubels uitkiezen is voor veel mensen een hele leuke bezigheid. Je gaat op zoek naar de leukste meubels, houdt rekening met de laatste trends en moet natuurlijk ook je budget in de gaten houden. Een andere factor waar vaak niet heel goed naar gekeken wordt, is de combinatie tussen de meubels en de vloersoort. Verschillende vloeren hebben verschillende uitstralingen, waardoor je meubels niet altijd een match zijn met je vloer. Kiezen voor een nieuwe vloersoort in een bepaalde ruimte is natuurlijk ook een optie. Er zijn een aantal vloersoorten die vaak gekozen worden de laatste jaren.

Laminaatvloer

De laminaatvloer is al jaren een hele populaire vloersoort. Het grote voordeel van een laminaatvloer is dat je deze zelf kunt leggen, zonder hulp van een vloerenspecialist. Bovendien wordt laminaat geleverd in verschillende kleuren en kwaliteitsnormen. Hiermee is er een geschikte laminaatvloer voor elke soort ruimte en in elk budget.

Gietvloer

De laatste jaren is de gietvloer ook enorm aan populariteit aan het winnen. Een gietvloer aanleggen laat je doen door een vloerenspecialist, omdat dit een heel specialistisch werk is. Een gietvloer is van hoge kwaliteit en gaat daardoor tot wel 30 jaar mee. Bovendien is een gietvloer erg onderhoudsvriendelijk, omdat deze vloersoort geen naden en randen heeft waar vuil zich aan kan hechten.

Tegelvloer

Een andere populaire vloersoort is een tegelvloer. Tegels heb je in allerlei soorten en maten. Van kleine, onopvallende tegels tot grote tegels met een opvallend motief. Je kunt dit helemaal afstemmen op je eigen wensen. Een tegelvloer kent vaak een iets ander prijskaartje, afhankelijk van het type tegel dat je uitkiest en hoe groot de ruimte is die je wil betegelen. Bij het leggen van een tegelvloer heb je niet altijd een vloerenspecialist nodig. Als je zelf handig bent en de juiste materialen hebt, kun je hier zelfstandig mee aan de slag.