Selecteer een pagina

Vaak vergeten we het om onze slaapkamer aan te kleden en een gezellige kamer van te maken. Maar eigenlijk is dit heel onlogisch want de slaapkamer zijn we het grootste gedeelte van de avond. Een gezellige en warme slaapkamer kan juist heel fijn zijn om daar s ’avonds helemaal tot rust te komen.  Is jouw slaapkamer ook wat gedateerd en ben je toe aan de nieuwe slaapkamer van je dromen? Dan vind je in dit artikel een aantal hele handige tips! Zij kunnen je helpen met het veranderen van je slaapkamer.

Je slaapkamer meer ruimte en licht geven doe je op deze manier

Vaak kun je je kamer al een heel nieuw gevoel geven door kleine aanpassingen te doen. Begin met het weghalen van onnodige dingen in je kamer. Misschien heb je wel een stoel in je kamer staan, waarschijnlijk wel. Maar wat vind je altijd op die stoel terug? Een hele hoop kleding die eigenlijk al lang in de was moesten… Koop een nieuw wit dekbed dit geeft meteen een ruimtelijk en fris gevoel. Koop een aantal mooie planten in plaats van al die rommelige kleine decoratie spullen. Door een aantal van deze kleine aanpassingen zal je meteen al een lichter en ruimtelijker gevoel krijgen.

Moderne slaapkamer creëren

Wil je een moderne slaapkamer? Zorg dan dat je werkt met strakke lijnen en materialen. Je moet goed gaan kijken naar de ruimte die je hebt. Zorg ervoor dat je geen kleine decoratie dingen neerzet en werk met lichte kleuren, zo creëer je openheid en ruimte. Ook zijn inbouwkasten ideaal, ze zijn praktisch, vernieuwend en ruimtebesparend. Met kiezen voor de vloer kun je gaan voor een gladde, neutrale en tijdloze vloer. Maar misschien vind je het geheel zo niet warm genoeg worden dan kun je met de vloer voor een hout, parket of laminaat gaan. Dit zijn mooie alternatieve die goed in de moderne slaapkamer passen.

Luxe slaapkamer creëren

Wil je een luxe slaapkamer creëren waar je je in een hotel waant? Dit resultaat kun je makkelijk behalen. Je hebt geen grote verbouwing nodig om tot het eindresultaat te komen. Ook denken mensen vaak dat je een grote ruimte nodig hebt om een luxe kamer te maken maar dat heeft er helemaal niet mee te maken. Het begint allemaal met de aankleding. Begin met het opruimen van je kamer. Haal alle dingen die met het dagelijks leven te maken hebben weg. Je vindt zulke spullen ook niet in een hotel en die hotel look is waar we naartoe willen gaan. Daarna moet je goed naar het bed gaan kijken. Wij Nederlanders zijn vaak praktisch ingesteld en hebben alleen hoofdkussens op on bed liggen. Maar door je bed mooi op te maken met wat extra kussens en een mooi plaid krijg je meteen een luxer gevoel. Vergeet niet een mooi dekbedovertrek te kopen die bij de kussens past. Het bed is ten slotte de eyecatcher in de slaapkamer.

Bron: https://www.desuite.nl/