Selecteer een pagina

Als je een liefhebber bent van landelijk wonen, moet je proberen deze look in het interieur van je huis te verwerken. Het is mogelijk om de landelijke uitstraling uit te breiden om ervoor te zorgen dat alles wat u aan uw huis toevoegt, een rustieke uitstraling krijgt. Een meerderheid van de mensen houdt zich aan de basis, zoals meubels en accessoires. De woonkamer is waar je meestal denkt aan een rustieke stoel, een bank en een landelijke salontafel. De zoektocht naar een landelijke stoel of bank is niet zo spannend maar de zoektocht naar een landelijke salontafel zou wat uitdagender kunnen zijn. Wat zijn mooie landelijke salontafels? Dat lees je in dit blog!

Materiaal

Salontafels zijn een kenmerk dat echt opvalt als het gaat om interieurinrichting. Hij wordt niet zomaar midden in een woonruimte geplaatst, maar je werpt er vaak een blik op terwijl je op de bank zit. Het is daarom van cruciaal belang om een ​​tafel te kiezen die past bij het ontwerp van jouw woonruimte. Let op het soort materiaal dat voor de tafel is gebruikt, maar ook op de kleur. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een landelijke salontafel is het aan te raden om een ​​natuurlijk materiaal te kiezen. Denk aan een houten salontafel. Wat betreft de kleur is het essentieel dat een landelijke salontafel past bij het landelijk wonen. Kies neutrale en warme tinten die perfect passen bij de andere meubels in je woonruimte. Als je bijvoorbeeld besluit om voor de rode of blauwe salontafel te gaan, zal je merken dat het er niet uitziet als een landelijke stijl. Vergelijkbaar met tafels van ijzer of glas die niet passen in het rustieke interieur.

Hoe hoog wordt mijn salontafel?

De ideale hoogte voor de salontafel kan eenvoudig worden bepaald. De hoogte is gelijk aan de hoogte van de bank maar maximaal 10 cm hoger. Je hoeft dus niet te bukken als je dingen van de tafel moet tillen. Het is ook belangrijk voor de tv-ruimte in de woonkamer. Televisiemeubels zijn tegenwoordig vrij laag. Als je de salontafel te hoog kiest, zullen er veel dingen op je tafel komen te zitten, zodat je comfortabel kunt zitten en televisie kunt kijken.

Welke vorm salontafel?

Wat zijn mooie landelijke salontafels? Nadat je de lengte en hoogte hebt bepaald, is het tijd om de beste vorm voor je salontafel te kiezen. De keuze tussen:

  • Rechthoekige salontafel
  • Vierkante salontafel
  • Ovale salontafel
  • Ronde salontafel

Als je een conventionele bank hebt,wordt een rechthoekige of ovalen tafel meestal aangeraden.

Breedte tussen de bank en de salontafel

Het wordt aanbevolen om minimaal 40 centimeter ruimte te laten tussen de tafel en de bank. Er is dan voldoende ruimte voor een persoon om te lopen en de tafel staat niet te dicht op de bank. De afstand die nodig is om de voorwerpen van de bank te tillen, mag niet te groot zijn. In dit blog hebben we je uitgelegd wat landelijke salontafels zijn en waar je rekening mee moet houden tijdens de koop. Ben jij al overtuigd om voor een landelijke salontafel te gaan?