Selecteer een pagina

2021 was een nogal raar jaar. Corona ging absoluut nog niet weg, we zaten dus weer veel thuis. Daar begonnen ons misschien wel wat dingen aan ons interieur te ergeren. Bijvoorbeeld de raambekleding. Vele mensen hebben al jaren dezelfde gordijnen in de woonkamer en slaapkamer. Normaal, als je vaak weg bent, dan kun je hier nog wel doorheen kijken. Maar, na vele dagen thuis gezeten te hebben ben je nu toch wel een keer aan iets nieuws toe. 

Deze drang om het huis een keer op de schop te nemen, zien we terug in een woontrend van 2021. Deze woontrend zijn houten shutters. In dit artikel vertellen we je even kort de voordelen shutters en hoe deze kunnen verklaren waarom houten shutters een echte woontrend waren in 2021. 

De voordelen

Er zijn werkelijk tal van voordelen shutters. Ten eerste is natuurlijk dat zij haar functie als raambekleding zeer goed uitvoert. Met shutters heb je namelijk heel veel flexibiliteit. Zo kun je heel erg gemakkelijk het lichtinval bepalen. Ga je voor veel licht, zet je shutters dan lekker open, maar wil je weinig licht dan kun je je shutters volledig sluiten zodat je lekker kan slapen. Maar tussen volledig open of dicht, zitten dus heel veel mogelijkheden. 

Daarnaast kun je shutters ook gewoon gebruiken als hor. Zo kun je shutters plaatsen voor je openslaande tuindeuren. Shutters laten in dit geval wel lekker een briesje binnen, maar houden de insecten en pollen buiten. Ideaal dus.

De kwaliteit van shutters is ook veelal hoogwaardig. Shutters worden namelijk gemaakt van stevige materialen die toch licht aanvoelen. Zo gaan ze lang mee en zijn ze ook makkelijk te bedienen en plaatsen. 

Ten slotte is het natuurlijk op te merken dat de voordelen shutters ook over stijl gaan. Zeker de houten shutters hebben echt een sublieme uitstraling die perfect aansluit bij de meeste moderne woonkamers en slaapkamers. Daarnaast is het ook nog echt eens wat nieuws en wat anders dan gordijnen.