Selecteer een pagina

Voor sommige mensen is het steeds normaler om niet iedere werkdag meer vanaf kantoor te werken, maar ook vanuit huis. Zo heb je op kantoor waarschijnlijk een eigen werkplek en is dit een reden dat het voor mensen prettig is om op kantoor te kunnen werken. Niet iedereen heft namelijk de mogelijkheid om thuis ook een eigen werkplek tot stand brengen, maar hier zijn zeker een aantal tips voor om toch zo goed mogelijk in de buurt te komen. De plek en manier van indeling speelt hierbij een belangrijke rol, waarover je hierna meer kunt lezen.

 

De basis

Om thuis een eigen werkplek te creëren, is het allereerst belangrijk om een plek te vinden waar je dit tot stand kunt brengen. Mocht je niet veel ruimte hebben, dan kun je natuurlijk plek maken aan de eettafel op het moment dat je vanuit huis werkt. Als je wel wat meer plek en daarmee mogelijkheden hebt, dan kun je ook investeren in een meubelstuk die veel voordelen met zich mee kan brengen. Er bestaat namelijk een kastje dat je kunt uitvouwen om het te veranderen in een bureau. Op het moment dat je het bureau niet meer nodig hebt, kun je deze gemakkelijk weer opvouwen zodat de ruimte weer vrijkomt. Je kunt dit bureau zelfs verstellen om er zowel een zit- als sta bureau van te maken.

 

Omgeving

Om een gezonde thuiswerplek tot stand te brengen is het belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving. Iedereen heeft natuurlijk andere voorkeuren als het op werken aankomt, waardoor de ene persoon in een drukkere omgeving ook prima productief kan zijn. Een andere persoon kan dit echter niet en dient in een opgeruimde rustige omgeving te werken. Iedereens thuissituatie is ook anders waardoor dit voor de ene persoon misschien beter tot stand te brengen is dan de ander. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een comfortabele werkplek hebt en eentje waarbij je het liefst kunt werken met voldoende daglicht. Dit zijn een aantal elementen waar je ook rekening mee kunt houden tijdens het vinden van een goede thuiswerkplek.

 

Zoals op kantoor

Met een kantoorinrichting is vaak ook rekening gehouden om het beste uit de kantooromgeving te halen. Zo beschikken grotere kantoren vaak ook over meerdere werkplekken die misschien niet allemaal even dicht bij elkaar staan. Zo kan iedereen rustig voor zichzelf aan de slag en is er misschien een aparte ruimte voor medewerkers om te overleggen of samen te werken indien nodig. Mensen hebben vaak ook toegang tot hun eigen werkplek waardoor deze naar eigen wensen ingedeeld kan worden en alle benodigdheden aanwezig zijn op de manier zoals de persoon zelf wenst. Wat je op kantoor als prettig ervaart aan je werkplek, kun je eventueel ook meenemen bij het tot stand brengen van je eigen thuiswerkplek.