Selecteer een pagina

Het aanschaffen van elektrische rolluiken kan erg lastig zijn want het is een grote uitgave. Daarom hebben we hier in deze blog een overzicht gemaakt met de voor en de nadelen van elektrische rolluiken. We hopen dat je er wat aan hebt!

Wat zijn elektrische rolluiken 

Elektrische rolluiken zijn rolluiken voor de ramen. Ze hebben meerdere functies. Ze kunnen voor veiligheid dienen, waardoor u beter beschermt bent tegen inbraken. Ze zorgen er ook voor dat het gebouw koud blijft, doordat de rolluiken voor het raam hangen blijft de warmte buiten. Ook heeft u minder last van geluiden van buiten en heeft u meer privacy. Dit allemaal door op 1 knop te drukken. Er zijn veel verschillende soorten rolluiken op de markt en ze zijn in alle maten te maken.  

Voordelen

Er zijn veel verschillende voordelen van de elektrische rolluiken, we zetten ze hieronder nog even op een rijtje voor je.

  • De rolluiken worden op maat gemaakt en ze worden ook altijd gemonteerd. 
  • Ook ben je met elektrische rolluiken beter beschermt tegen inbraak en inbrekers, het is namelijk erg lastig om hier doorheen te komen waardoor je beter beschermt bent. Ook heb je meer privacy.
  • In de zomer zijn de rolluiken ook erg handig. De rolluiken werken namelijk als een soort insolatie. Ze houden de warmte buiten waardoor het binnen lekker koel blijft. 
  • Met de rolluiken heb je ook minder last van geluidsoverlast en er komt minder licht binnen waardoor het erg donker is als ze dicht zitten.  
  • Ze zijn makkelijk te gebruiken. Je hebt verschillende opties voor hoe je de rolluiken kunt openen en hoe je ze dicht kan maken. Waardoor je zelf kan kiezen wat je fijn vindt en iedereen het makkelijk kan gebruiken. 

Nadelen

Er zijn ook wat nadelen aan de elektrische rolluiken. Die gaan we hieronder doornemen.

  • De elektrische rolluiken zijn aan de prijzige kant, ze zijn ongeveer tussen de €200,- en de €2500,-. Het licht er daarbij aan hoe groot het raam is. 
  • Elektrische rolluiken kunnen sneller kapot gaan. Dat komt doordat ze elektrisch zijn en dat daar nog wel eens problemen mee zijn. Het is daarom ook moeilijker om ze goed te installeren. 

Vergelijken maar

Nu we alle voor en nadelen hebben doorgenomen is het tijd om te gaan vergelijken. Je kunt verschillende offertes aanvragen om te kijken welke je het fijnst vindt en welke het beste bij jou passen. Wil jij elektrische rolluiken?