Tips voor het kiezen van je garderobekast

Geplaatst door

Je wilt een nieuwe garderobekast kopen, maar waar moet je eigenlijk op letten? Een kledingkast is zowel qua budget als qua formaat in je woning een grote aankoop. Daardoor is het erg belangrijk om de juiste keuze te maken, want spijt wil je natuurlijk niet krijgen! Er zijn tegenwoordig zoveel opties en vaak kun je een garderobekast in de winkel nog deels samenstellen ook. Hoe maak je de juiste keuze? Dit zijn de tips voor het kiezen van de perfecte garderobekast.

Kijk naar de ruimte

Neem de tijd voor deze aankoop en breng eerst de ruimte waar de kast moet komen goed in kaart. Hoeveel ruimte heb je om hem in te plaatsen? Zit je met schuine muren, lage plafonds, plinten of andere factoren die van invloed zijn op het formaat? Meet de ruimte op en bereken welke ruimte je de kast wilt geven. Garderobekasten kunnen kolossaal over komen, dus hij kan beter maar goed bij en in de ruimte die je voor ogen hebt passen!

Neem bij het kijken naar de ruimte ook het uiterlijk van de kast vast mee en probeer voor jezelf de volgende vragen vast te beantwoorden. Van wat voor materiaal moet de kast zijn? Welke kleur staat het mooiste bij jouw interieur en de kleur van de muren? Mag de kast open of juist gesloten zijn? Moet er een spiegeldeur in de kast zitten waar je je outfit ’s ochtends in kunt bewonderen? Is er nog genoeg ruimte in de kamer voor een draaideur of worden het toch schuifdeuren? En hoeveel deuren wil je eigenlijk in de kast? Dat laatste hangt natuurlijk ook samen met hoe je de kast in wilt delen.

Bepaal de indeling

Maak voordat je op jacht gaat naar een mooie kast eerst een indeling zoals jij die graag zou willen. Hoe groot moet het hanggedeelte zijn? Hoeveel planken heb je nodig om je kleding neer te leggen? Hoeveel lades moeten er in de kast komen? Wil je speciale bakjes voor sieraden erin plaatsen, uitschuif bakken of rekken? Door eerst voor jezelf op papier te schetsen wat je uit je kast wilt halen, voorkom je dat je in de showroom verliefd wordt op een kast die het eigenlijk qua indeling niet is. Althans, het houd je iets scherper in het aankoopproces! Een kast moet immers niet alleen mooi zijn, maar ook erg praktisch.

Kijk en vergelijk

Heb je al bovenstaande vragen voor jezelf beantwoord? Mooi! Laat de koopjesjacht maar beginnen! Ori├źnteer online welke meubelzaken kasten naar jouw smaak verkopen en waar je eventueel zelf een kast op maat kunt laten maken. Selecteer een aantal meubelzaken en neem de tijd om kasten in het echt te bekijken en met elkaar te vergelijken. Op een foto kan iets immers heel anders over komen. Heb je een keuze kunnen maken? Vergelijk prijzen met elkaar en kijk wat je kan regelen met een eventuele montagedienst (als je zelf niet heel handig bent!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *