Rustieke meubelen, voor iedere ruimte een perfect meubel!

Geplaatst door

Op zoek naar nieuwe meubels voor in je woning? En wil je graag een stoere maar ook landelijke en warme uitstraling in je huis? Kijk dan eens naar rustieke meubelen. Deze meubels zien er niet alleen geweldig mooi uit, ze zorgen er ook nog voor dat je een fijne, warme sfeer in je huis hebt. Rustieke meubels zijn er in alle soorten en maten en zijn ook goed te combineren met overig interieur.

Woonkamer

Voor in de woonkamer zou je kunnen kijken naar een mooie, rustieke kast, salontafel, bijzettafel, dressoir kast of tv-meubel. Dit soort meubels zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een tv meubel gemaakt van pallets, waar handige lades in verwerkt zijn als opbergruimte. Of een bijzettafel gemaakt van een schijf boomstam. Je kunt er voor kiezen verschillende rustieke meubels met elkaar te combineren, een rustieke buffetkast en een zelfde soort salontafel bijvoorbeeld. Maar wat ook mooi is, is om juist verschillende stijlen met elkaar te combineren.

Sommige meubels zijn echt alleen gemaakt van hout, terwijl andere rustieke meubels gecombineerd worden met staal of glas. Zoals een salontafel met een houten onderstel en een glasplaat er bovenop.

Keuken

Ook voor in de keuken zijn er verschillende meubels zoals een eettafel, stoelen of een opbergkast. Ook hier kun je de combinatie maken met een ander soort meubel. Bijvoorbeeld een grote, rustieke eettafel gecombineerd met (eventueel gekleurde) stoelen met stoffe bekleding. Door het te combineren met een ander soort meubel krijg je een mooi contrast waardoor de tafel nog meer naar voren komt. De combinatie met rustieke stoelen kan mooi zijn, maar dan is het wel aan te raden om een andere kleur hout te kiezen om te voorkomen dat het te eentonig wordt.

Slaapkamer

In de slaapkamer kun je ook gebruik maken van rustieke meubelen. Zo kun je eventueel een bed, kledingkast of nachtkastjes van hout aanschaffen. Hierdoor krijg je een warme, rustige sfeer in je slaapkamer. Om het rustieke bed mooi naar voren te laten komen kun je de muur achter het bed schilderen, bijvoorbeeld denim blauw of mint groen. Deze kleuren kun je in accessoires terug laten komen wat zorgt voor een mooi geheel.

Badkamer

Zelfs de badkamer kun je aankleden met rustieke meubels. Een grote wastafel van hout, met witte of zwarte wasbakken geeft een hele sjieke uitstraling. Dit zou je kunnen combineren met een houten kast voor je handdoeken en overige producten.

Voor iedere ruimte een geschikt meubel

Zoals je wel ziet zijn er geschikte meubels voor iedere ruimte in je woning. Het maakt niet uit of je een groot of klein huis hebt, er zijn meubels in alle soorten en maten. Je kunt rustieke meubelen met elkaar combineren of juist kiezen voor meer contrast door gebruik te maken van gekleurde stoelen en accessoires. Met rustieke meubelen kun je vrijwel iedere kant op, dus er zit altijd wel wat bij wat bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *