Geef je huis een warme sfeer met rustieke meubelen

Geplaatst door

Niets is zo fijn als een aangename sfeer in huis. Wanneer de sfeer fijn en goed aanvoelt is het ook prettig om er te leven. Hoe de sfeer is, is van meerdere factoren afhankelijk. Zowel van de personen die er wonen als van het interieur en de aankleding. Wanneer je gebruik maakt van meubels die warmte en rust uitstralen heeft dit een positiever effect als wanneer er meubels staan waar je eigenlijk niet blij mee bent of die een stoffige uitstraling hebben. Een goed voorbeeld van meubels die je huis een warme uitstraling geven zijn rustieke meubelen. Dit zijn houten meubels met stoere look. Hoe je deze meubelen goed kunt combineren dat delen we graag met je!

Een grote leefruimte met grote, rustieke meubelen

Wanneer je een grote leefruimte hebt is het erg mooi om ook grote meubels aan te schaffen. Zeker rustieke meubelen komen erg mooi tot zijn recht wanneer ze in groot formaat zijn. De meubels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar maar het mooiste is toch als de houtkleur behouden wordt. Juist dit zorgt voor een mooie uitstraling. Een rustiek houten salontafel is mooi te combineren met een zwarte, leren bank en een gekleurd vloerkleed. De kleur van het vloerkleed kun je terug laten komen in de rest van de ruimte, bijvoorbeeld in de accessoires of kussens. Rustieke meubelen zijn vaak ook als serie te koop, je kunt dus een zelfde soort buffetkast in de ruimte plaatsen zodat er eenheid ontstaat.

Verschillende soorten en maten meubels

Ook wanneer je een kleinere woonruimte hebt zijn er geschikte meubels te vinden. Rustieke meubelen zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Je zou een kleine dressoir kast kunnen aanschaffen en dit combineren met een rustieke bijzettafel. Je kunt ook rustiek houten planken aan de muur monteren als boekenplank waardoor het hout toch weer terugkomt in je woning. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Rustieke meubelen kopen

Rustieke meubelen zijn niet altijd alleen maar van hout gemaakt, soms wordt dit gecombineerd met staal of glas. Dit geeft net weer een andere uitstraling aan het meubel maar vaak heeft het wel meerwaarde. Staal geeft het veelal een stoere look terwijl de combinatie met glas het juist wat rustiger en sjieker maakt. Er zijn tegenwoordig onwijs veel verschillende soorten meubels, waardoor er wellicht ook altijd wat bij zit wat bij jouw wensen past. Rustieke meubelen zijn vaak wel prijzig, maar dan heb je ook wel een meubel van goede kwaliteit. Wat je ook kunt doen is een kijkje nemen bij een meubel outlet. De meubels die daar worden verkocht zijn vaak flink afgeprijsd omdat het veelal gaat om showmodellen uit winkels. Echter is er niets mis met de meubels die daar worden verkocht, het is dus altijd de moeite waard er eens een kijkje te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *